Le Pinot Noir, cépage emblématique des grands vins
rouges de Bourgogne.
CLIMAT
Situé sur la commune de Dracy-le-Fort, le climat
“Clos Jus”, classé en Premier Cru, est une parcelle de 6
hectares et 55 ares ceinte de murets. Nos vignes puisent
dans une terre rouge argilo-calcaire, des sous-sols très
calcaires et caillouteux, toute l’intensité et la profondeur
qui caractérisent notre Givry 1er Cru “Clos Jus”.
Vinification et élevage
Récolte des raisins à parfaite maturité. Tri sélectif des
meilleures grappes grâce à une analyse photométrique
a réception de la vendange. Cuvaison pendant 15 jours.
Pressurage pneumatique afin de préserver la qualité des
jus. Fermentation malo-lactique en fûts. Élevage en fûts
(fûts neufs et fûts de 5 ans d’âge) pendant 12 mois. Mise
en bouteille au moment optimal et repos du vin avant la
commercialisation.
NOTES DE Dégust ation
Ce vin à la robe rouge cerise révèle un nez complexe
Température de service:16 - 18°C
Δημιουργεί πλήρη φιλμ σχηματισμού στις επιφάνειες των βελονών και λιπαίνει τέλεια τις βελόνες
Συντίθεται από μη ιονικούς/ιονικούς γαλακτωματοποιητές, πρόσθετα κατά της φθοράς και της διάβρωσης
8-13% γαλακτωματοποιητής αναμειγμένος με λευκό λάδι δίνει ένα καθαρό διαφανές προϊόν πλέξης
Ο γαλακτωματοποιητής δεν αλλοιώνει τα χρώματά του και δημιουργεί πλήρη φιλμ σχηματισμού και τέλεια λίπανση στις βελόνες
Το πακέτο γαλακτωματοποιητών ανθεκτικό στη θερμότητα δεν αλληλεπιδρά με την επιφάνεια του πλεκτού υφάσματος κατά τη διάρκεια του βήματος θερμικής σταθεροποίησης και παρέχει τέλειο αποτέλεσμα καθαρισμού και πλυσίματος.
Θερμή μεταφορά, άμεση και έμμεση
Στην άμεση θερμή μεταφορά, η εικόνα εκτυπώνεται ανάποδα στο υλικό βάσης και στη συνέχεια καλύπτεται με κόλλα. Πριν από τη μεταφορά, η κόλλα ενεργοποιείται με θερμότητα και το αντικείμενο έρχεται σε άμεση επαφή με την εικόνα. Η εικόνα κολλάει τώρα στο αντικείμενο και μπορεί να καεί.
Αυτός ο τρόπος είναι ευνοϊκός, καθώς δεν υπάρχουν φθαρτά εξαρτήματα. Ανάλογα με τον τύπο της μηχανής, μπορούν να διακοσμηθούν κωνικά, κυλινδρικά, οβάλ και επίσης ορθογώνια αντικείμενα. Η επιφάνεια που θα διακοσμηθεί θα πρέπει να είναι επίπεδη, δηλαδή ούτε κοίλη ούτε κυρτή.
Για κοίλες ή κυρτές επιφάνειες ή ανάγλυφα, προτείνουμε την έμμεση θερμή μεταφορά. Εδώ η "κόλλα" βρίσκεται στο χαρτί, στο οποίο εκτυπώνεται μια σωστή εικόνα.
Με τη θέρμανση, αυτή η κόλλα λιώνει κάτω από την εικόνα, η οποία απομακρύνεται από το χαρτί με έναν επίσης θερμαινόμενο σιλικόνινο σφουγγάρι.
Το νέο CitruSyn® είναι 100 % καθαρό και αγνό L-κιτρουλλίνη - το ισχυρό αμινοξύ με τόσο απίστευτα ευρεία δράση. Οδηγεί σε αισθητή αύξηση της απόδοσης, επιβραδύνει την μυϊκή κόπωση, βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου από τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύει την ανάπτυξη των μυών. Το CitruSyn® είναι τόσο αποτελεσματικό στην καθαρή του μορφή, διότι είναι η μοναδική L-κιτρουλλίνη χωρίς προσμίξεις από μαλατό ή άλλες συνθετικές ουσίες στην αγορά.
Ο αποδοτικός παντοδύναμος ανάμεσα στους ενισχυτές απόδοσης!
Σχόλιο
Το Château Giscours γνωρίζει πώς να διατηρεί τη θέση του στην καρδιά των λάτρεις: με το εξαιρετικό κρασί του φυσικά, Cru Classé de Margaux, αλλά και με εξαιρετικά ποιοτικές παραλλαγές, όπως το Haut-Médoc de Giscours. Δίνει στον λάτρη τη δυνατότητα να απολαύσει την τεχνογνωσία του Cru Classé με έναν πολύ προσιτό προϋπολογισμό. Ιδανικά τοποθετημένο σε όμορφες γαλλικές αμμοχάλικες, το Cru Classé de Margaux εκτείνεται σε 100 εκτάρια αμπελώνα: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, με συμπλήρωμα cabernet franc και petit verdot. Διοικείται από την οικογένεια Albada Jelgersma από το 1995, το κτήμα συνεχίζει την αναζήτησή του για την αριστεία χάρη στη δυναμική του Alexander van Beek.
Γευσιγνωσία
Πλούσιο, σάρκινο, το Haut-Médoc de Château Giscours είναι πάντα με μεγάλη κομψότητα τανινών και εξαιρετική αρωματική καθαρότητα που υπογραμμίζεται από λεπτές μπαχαρικές νότες; είναι φτιαγμένο για μακροχρόνια παλαίωση.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Παραγωγός: Οικογένεια Albada Jelgeresma (Château Giscours) στη Labarde (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6
Το προϊόν είναι χυμός ελιάς και φύλλων, προερχόμενο από ελαιόδεντρα με υψηλή συγκέντρωση οργανικών πολυφαινολών. Δημιουργείται από τις διαλυτές ελαιώδεις ουσίες στο νερό, που αποκτώνται κατά τη διαδικασία άλεσης. Στη συνέχεια, υποβάλλεται σε μια διαδικασία παστερίωσης και συγκέντρωσης για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του προϊόντος, τα χαρακτηριστικά του και η μικροβιολογία του.
Οι διαδικασίες πραγματοποιούνται μηχανικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην καταστραφούν οι πολυφαινόλες. Τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας Arróniz έχουν υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών στα φύλλα και τους καρπούς. Συλλέγονται σε βέλτιστο επίπεδο ωριμότητας, διατηρώντας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τους.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Κόκκινο Κρασί Bordeaux Supérieur
Οι πρώτες αναφορές για την ίδρυση του αμπελώνα Seigneurie de Picon χρονολογούνται από το 1070. Για εννέα αιώνες, η κτήση σπάνια άλλαξε ιδιοκτησία, αντικατοπτρίζοντας μια παράδοση διατήρησης της κληρονομιάς της γης της. Με την πάροδο των ετών, ο αμπελώνας έχει αναφυτευτεί σταδιακά, και το οινοποιείο έχει πλήρως ανακαινιστεί και προσαρμοστεί στις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης.
Το Château Picon βρίσκεται στην κοινότητα Eynesse, κοντά στη μπατίστα Sainte-Foy-la-Grande. Η επιβλητική κτήση 81 εκταρίων είναι κτισμένη σε ένα οροπέδιο που κοιτάζει την κοιλάδα Dordogne. Απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir, που χαρακτηρίζεται από μια αμμώδη επιφανειακή γη και αργιλώδη-ασβεστολιθικό υπέδαφος.
Οι αμπελώνες, με μέση ηλικία 35 ετών, είναι κυρίως στραμμένοι προς τον νότο. Είναι διατεταγμένοι σε μια συνεχόμενη διάταξη γύρω από το château και το οινοποιείο.
Ποιο μεγάλο ροζέ γαστρονομίας μας προσφέρει εδώ το Château Simone! Το σκούρο και σολομό χρώμα του προαναγγέλλει τη γεύση: θα είναι ένα κρασί με χαρακτήρα προορισμένο για το τραπέζι. Γευστικές και έντονες νότες κόκκινων φρούτων (κεράσι, φράουλα) συνδυάζονται εδώ με γλυκές μπαχαρικές νότες (βανίλια, κανέλα) καθώς και με μια λουλουδένια πινελιά που εξελίσσεται σε τριαντάφυλλο. Το σύνολο είναι υπέροχα δομημένο από μια μεταλλική, σαλιαριστή υφή καθώς και μια ελαφριά τανική δομή. Ένα κρασί που θα εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της νεότητας του, αλλά θα διατηρηθεί επίσης εξαιρετικά στην κάβα. Η πικάντικη και ισχυρή πλευρά του θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο προς μεγάλη χαρά των λάτρεις του είδους. Ένα μοναδικό ροζέ!
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Ροζέ κρασί
Ποικιλίες: 45% Grenache, 30% Mourvèdre
AOC: Palette
Διατήρηση: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2032
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
Μετρήσεις Κύκλου Μπαταρίας
Μια τυπική μπαταρία κινητού τηλεφώνου περνά περίπου 500 κύκλους πριν διατηρήσει τουλάχιστον το 80% της αρχικής της χωρητικότητας. Κατασκευασμένες από νέα υλικά, οι μπαταρίες μας έχουν μηδενικούς κύκλους, εξασφαλίζοντας τον μέγιστο αριθμό κύκλων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
Μηδενικοί Κύκλοι, ώστε να έχετε τον μέγιστο αριθμό κύκλων που απομένουν.
Λιθίου-Ιόντων Πολυμερές
τεχνολογικά υλικά
Αυστηρός έλεγχος ποιότητας
Λιγότερο από 1% ποσοστό αποτυχίας
12 Μήνες Εγγύηση
Αυτό το ουίσκι Guillon επωφελείται από μια φινίρισμα σε βαρέλια Sauternes, που επιτρέπει να εκφραστεί όλη η απαλότητα της ευγενούς σήψης, χαρακτηριστική αυτών των κρασιών.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Ρεμς
Ονομασία: Φινίρισμα Sauternes
Παραγωγός: Αποστακτήριο Guillon
Αλκοόλ: 43°
Περιεκτικότητα: 70cl
Σερρουριέ BEUGNOT: μια αναγνωρίσιμη μάρκα στον τομέα της κλειθρολογίας
Ως επαγγελματίας κλειθρολόγος, είναι σημαντικό να διαθέτετε τα καλύτερα εργαλεία για να προσφέρετε ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες σας. Γι' αυτόν τον λόγο, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη μάρκα BEUGNOT, μια αναφορά στον τομέα της κλειθρολογίας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τα διάφορα προϊόντα της μάρκας BEUGNOT καθώς και τα πλεονεκτήματά τους.
Προϊόντα ποιότητας για μέγιστη ασφάλεια
Η μάρκα BEUGNOT προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων κλειθρολογίας για να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών της. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται κλειδαριές πολλαπλών σημείων, κυλίνδρους ασφαλείας, κλειδώματα, λαβές πορτών και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν κοινό χαρακτηριστικό την άψογη ποιότητα κατασκευής, που εγγυάται αντοχή σε κάθε δοκιμασία.
Τα πλεονεκτήματα της μάρκας BEUGNOT
Τα προϊόντα BEUGNOT είναι γνωστά για την αξιοπιστία και την αντοχή τους.
Σχόλιο
Βρισκόμενος στην καρδιά της ονομασίας Côtes de Bourg, γνωστής ως "η μικρή Ελβετία της Γαλλίας" λόγω του πολύ ανώμαλου εδάφους της, ο αμπελώνας εκτείνεται σε μια προνομιούχα περιοχή. Η πλειονότητα των αμπελιών είναι φυτεμένα σε λόφους και επωφελούνται από μια βέλτιστη νότια/νοτιοδυτική έκθεση σε μια περιοχή που απολαμβάνει ένα μικροκλίμα που προσφέρει 10% επιπλέον ηλιοφάνεια σε σύγκριση με τον υπόλοιπο αμπελώνα του Μπορντό. Αυτή η ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με τα αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη επιτρέπει τη δημιουργία ασυνήθιστων κρασιών που συνδυάζουν στρογγυλότητα και χαρακτήρα. Το 2010, οι Damien και Anaïs Labiche, αδέλφια που κατάγονται από μια μεγάλη γενιά αμπελουργών, συνδυάζουν την εμπειρία τους και αναλαμβάνουν τα 10 στρέμματα αμπελιού του θείου τους, ιδιοκτήτη του Château Tour Birol. Σήμερα, εκμεταλλεύονται 35 στρέμματα αμπελιού που αποτελούνται από ασυνήθιστους ποικιλίες όπως το petit verdot, caménère, merselan και muscat blanc με μικρούς κόκκους.
Ποικιλίες: Merlot (100%)
Παραγωγός: Οικογένεια Labiche στο Samonac (33710)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2020
Σχόλιο
Δεύτερο κρασί του Château d'Issan (3ο Μεγάλο Κρασί Κατηγορίας), παραγόμενο από τους πιο νέους αμπελώνες. «Regum mensis aris que deorum»: «Για το τραπέζι των βασιλιάδων και το βωμό των θεών», αυτή είναι η ρήση του Château d'Issan. Πράγματι, αυτό το κρασί σερβιρίστηκε στον γάμο της Αλιένoρ της Ακουιτανίας και του Ερρίκου Πλανταγενέτη το 1152. Το συναντάμε επίσης στην αυλή του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραντς-Ιωσήφ, στη Βιέννη, μερικούς αιώνες αργότερα. Από το 1945, το κτήμα, με το υπέροχο μεσαιωνικό του κάστρο, είναι στα χέρια της οικογένειας Cruse, η οποία το διαχειρίζεται με πάθος. Υπό την καθοδήγηση του Λιονέλ Κρουζ, το κάστρο ανακαινίζεται, οι εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται και ο αμπελώνας ξαναφυτεύεται. Από το 1998, χάρη στις επενδύσεις που πραγματοποίησε ο γιος του, Εμμανουήλ Κρουζ, στον αμπελώνα και τις κάβες, τα κρασιά του Issan αντικατοπτρίζουν περισσότερο από ποτέ την αυθεντικότητα του εδάφους του Margaux. Το 2012, η οικογένεια Λορέντζετι γίνεται συνεργάτης κατά 50%.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
Παραγωγός: Οικογένειες Cruse και Lorenzetti στο Cantenac (33460)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2015
Το πνευματώδες ποτό: Αυτή η Τεκίλα από το σπίτι Don Fulano εκφράζει θαυμάσια την τέλεια ισορροπία που πρέπει να παρουσιάζει μια Τεκίλα Reposado. Στην όμορφη αυτή φιάλη βρίσκουμε τις γεύσεις της "κλασικής" τεκίλας blanco της σειράς, δηλαδή φρουτώδεις νότες (εσπεριδοειδή, φλούδα πορτοκαλιού), μια πινελιά πιπεριού καθώς και μια φυτική και γήινη νότα που εκφράζει τον τόπο προέλευσης. Ωστόσο, η διαφορά έγκειται στους 10 μήνες που πέρασε αυτό το πνευματώδες ποτό σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Έτσι, μια λεπτή και γευστική ξυλώδης γεύση μπορεί να γίνει αντιληπτή στο φόντο, προσφέροντας στο σύνολο μια όμορφη υφή στο στόμα που θυμίζει κακάο. Σε κοκτέιλ ή σκέτη, αυτή η Τεκίλα Reposado θα σας εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια της γευστικής δοκιμής!
Το σπίτι
Τύπος: Τεκίλα 100% Μπλε Αγκάβε
Περιεκτικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 40%
Το πνευματώδες ποτό: Το Ρούμι Βιέ από τη Neisson είναι ένα νόστιμο μείγμα αγροτικών ρουμιών που έχουν ωριμάσει μεταξύ 3 και 9 ετών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια καθώς και σε παλιά βαρέλια bourbon. Στη μύτη και στον ουρανίσκο, απελευθερώνεται μια μεγάλη αρωματική ένταση: ξυλώδεις και μπαχαρένιες νότες (δρυς, βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο) αναμειγνύονται πολύ αρμονικά με αρώματα βερίκοκου, μαγειρεμένων λευκών φρούτων, ανανά, μέλι και ζαχαροκάλαμο. Μια λεπτή λουλουδάτη νότα ολοκληρώνει τον πλούτο αυτού του ρουμιού. Η επίγευση είναι φρέσκια, με φυτικές νότες ζαχαροκάλαμου. Ένα υπέροχο παλιό αγροτικό ρούμι για τους γνώστες!
Η εταιρεία: Η μικρότερη αποστακτήριο της Μαρτινίκας, η Neisson μοιάζει με ένα καλειδοσκόπιο από πράσινα και ροζ σπίτια που φαίνεται να έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν την πλούσια γύρω βλάστηση. Από το 1932, τρεις γενιές έχουν διαδεχθεί η μία την άλλη διατηρώντας μια τεχνογνωσία που προέρχεται από την μεγαλύτερη παράδοση της Μαρτινίκας.
Τύπος: Παλιό αγροτικό ρούμι
AOC: Μαρτινίκα
Περιεκτικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 45%
Ο Pinot Noir είναι το μοναδικό σταφύλι που καλλιεργείται για αυτό το κρασί. Οι αμπελώνες βρίσκονται μεταξύ Buxy και Saint Gengoux le National και είναι γενικά σε μεσαία κλίση. Οι έδαφος είναι ρηχά και αεριζόμενα. Οι περιοχές είναι πολύ πετρώδεις, ιδανικές για τον Pinot Noir. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι πέτρες διατηρούν τη θερμότητα και την επιστρέφουν στον αμπελώνα. Αυτές οι πέτρες επιταχύνουν έτσι την ωρίμανση των σταφυλιών.
Τα σταφύλια προέρχονται από εδάφη αργιλοασβεστολιθικά με κυρίαρχο τον ασβεστόλιθο της Côte Chalonnaise. Οι κλίσεις είναι ήπιες και στραμμένες προς Ανατολή και Νοτιοανατολή.
Εκτροφή
Η οινοποίηση ξεκινά σε δεξαμενές inox και στη συνέχεια σε δρύινες δεξαμενές. Η διάρκεια σε δρύινα βαρέλια ποικίλλει ανάλογα με τις χρονιές.
Χαρακτήρας του κρασιού
Ωραίο κόκκινο χρώμα, καθαρό, με ρουμπινί ανταύγειες, η μύτη ανοίγει σε τυπικά κόκκινα φρούτα του Pinot Noir (μαύρη σταφίδα, κεράσι, φραγκοστάφυλο) με καπνιστές νότες, χούμους και μερικές φορές ζωικές νότες. Πλούσιο και πολύπλοκο, η υφή του είναι σφιχτή με μαλακούς και κομψούς τανίνες. Ωραία ισορροπία
Συνοδεία φαγητού και κρασιού
Πορφυρό φόρεμα.
Εντονές νότες από βύσσινα και μαύρες σταφίδες.
Βελούδινο και σάρκινο, ο ουρανίσκος είναι μεταξένιος με νότες μπαχαρικών και γλυκόριζας. Οι τανίνες είναι λεπτές, η επίγευση είναι επίμονη.
Το αποσταγμένο ποτό: Το Obusto είναι ένα εξαιρετικό Κονιάκ που προέρχεται από ένα μείγμα eaux-de-vie που έχει ωριμάσει τουλάχιστον 25 χρόνια σε βαρέλια. Διαθέτοντας πλούσιο και ευρύ υλικό, η αρωματική του εξέλιξη κινείται σε γευστικό και έντονο επίπεδο: νότες από γλυκό πορτοκάλι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, βανίλια, δαμάσκηνο και μοσχοκάρυδο είναι ιδιαίτερα παρούσες κατά την γευσιγνωσία. Ανακαλύψτε αυτό το μοναδικό αποσταγμένο ποτό που θα συνοδεύσει τέλεια τα επιδόρπιά σας αλλά και το μετά το γεύμα ως χωνευτικό για μια στιγμή μεγάλης περισυλλογής.
Η εταιρεία: Ιδρύθηκε το 1680 και έχει έδρα το Angeac στην περιοχή Charente, η οικογενειακή επιχείρηση Guy Lhéraud διαθέτει 85 εκτάρια αμπελώνων εντός των Crus de Cognac Petite Champagne αλλά και στα Fins Bois και Grande Champagne. Οι ποικιλίες Ugni blanc (κυρίως), Colombard και Folle Blanche καλλιεργούνται εδώ σε ένα ιδιαίτερα ασβεστολιθικό έδαφος.
Τύπος: Κονιάκ - Petite Champagne
Ποικιλία: 100% Ugni Blanc
Χωρητικότητα: 70cl
Αλκοολικός βαθμός: 42%